söndag 25 oktober 2009

Suck.

Jag är liten nu. Jätteliten.

tisdag 20 oktober 2009

Där får man...

...för att man lägger sig tidigt! Vaknar och är jättepigg innan sju på morgonen. It is fucking okristligt!

Nåväl, vi börjar dagen med frukost och skräckfilm tills alla sinnen är helt vakna. Sen ska jag duscha och sånt viktigt. Och hämta Ville! :D

lördag 17 oktober 2009

Born in lust

Turn to dust.
Born in sin, come on in.

Jag är filmfanatiker. Det tror jag ingen i min omgivning tvivlar det minsta på. Jag ser film så ofta jag kan, och så mycket jag kan. Helst otäckt och skrämmande. Övernaturligt eller rått realistiskt. Jag ser film för att fly verkligheten, som jag alls inte alltid trivs i. Jag ser film för att hålla mitt sinne öppet för intryck och fantasi. Jag ser film för att hämta inspiration. Det är konst. En bra film - det är konst för mig. Talande, mångfacetterad och underbar. Går en dag utan tillflykt in i denna värld, så känner jag mig tom. Jag vet inte varför. Kanske är det för att min egen verklighet inte är den jag en gång önskat den att vara. Skräckfilmerna avlöser varandra här hemma, och kanske är det så att dom avspeglar mitt inre kaos. En slags terapi för att sätta ord på det oförklarliga inuti. Terror, fasa och demoner som jagar och plågar. Visst är det så att jag ser film, för att se in i min själ. För att reda ut det trassel av ondska som så länge bildats inuti mig. Inte är det så, att jag är ond. Men jag har blivit matad med ondska sedan väldigt tidig ålder. Och alltid skjutit den ifrån mig i tanke, men omfamnat den i själ. Intellekt och känsla som krigar emot varandra i barnets kropp. Nu är jag vuxen, och jag försöker lista ut vem jag är. Jag kartlägger mig själv genom att åter och åter igen besöka de mörka salar som filmens värld kan bjuda in mig i. Det är sent nu, och låter säkert mest som dravel imorgon när jag läser det igen, det jag nu skrivit. Men jag tror jag talar mycket sanning just i detta nu. Att skräck är en del av mig, och att uppleva den igen i kontrollerad och trygg form... det hjälper mig. Att leva. Min ventil.

torsdag 15 oktober 2009

A love letter lying on the bedroom floor
It read,
Darling I love you
But I just can't keep on living on dreams no more
I've tried so very hard not to leave you alone
But I just can't keep on trying no more

måndag 12 oktober 2009

Suckigt.

Eller hur? Ska det verkligen vara såhär för mig? Alltid?

Nää, jag är inte bitter.

söndag 11 oktober 2009

....together as one against all others.

lördag 10 oktober 2009

Seth "Spotify" Rogen?

Är det bara jag eller låter det som att alla Spotify-meddelanden kommer ifrån hans käft?
"Did you know that you could share your playlist bla bla bla"?
Jag tycker det låter som Seth Rogen. Så jag tänker nog faktiskt anta att det är han, och vägra lyssna på nån som säger annorlunda. För han har absolut inget vettigare för sig att göra än att spela in Spotify-reklam. Precis som Anders Ekborg! INTE BILEN UNDER MILEN!
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/article5859375.ab
Orka att detta är det absolut roligaste jag sett i hela mitt liv.. fortfarande!

Hoppet.

Ja, hoppet levde rätt länge igår att Rise of the Gargoyles skulle göra hela min kväll... det gjorde den inte. Dom dödade the gargoyle, och jag satt här och suckade och funderade varför inte en enda film kan sluta olyckligt för alla numer... *suck*

Jag och Ville har lördagsmys idag. Tror jag. Vi är inomhus, efter moget övervägande, och ser på tv och busar och småstädar lite då och då. Det har utlovats lite lördagsgodis i eftermiddag, och jag som är så klok, såg till att köpa hem det redan igår så jag slipper ut till affären nu igen. Det allra värsta med den här innedagen är att jag bara har typ en halv flaska cola att leva på. Hur i hela helskotta ska det gå till!? Nåväl... vi överlever! Väl? Eller!?

fredag 9 oktober 2009

Tvättdag.

Ja, visst är det så. Jag och Ville tvättar idag. En underbar upplevelse för alla inblandade. Nere i tvättstugan, för ett par minuter sen bara, så såg vi en asiatisk tjej ca 3 äpplen hög, en man från nåt land där man är hyfsat mörkhyad - basketlång, och med tuppkam i afrot! Jävligt festligt. Dessutom en helt vanlig svennebanan med joggingbyxor och grisrosa hudton. Our laundryroom is a melting pot! Ja, och så var jag och mitt fleece-barn där nere också ju. Vi har idag tvättstuga nummer 5, och planerar inte att använda strykbräda.

Igår såg jag 20 minuter början på en väldigt lovande b-film! Förmodligen alldeles sjukt dålig och sådär, MEN den heter Rise of the Gargoyles och har alltså som utlovat lite Gargoyle-action i sig. Jag vill ju ha en egen sån, och helst då en levande som kan sitta på min axel och så slänger jag till den lite rått kött mellan varven varpå den, pga mersmak, flyger iväg och river ett får eller så. Coolt! Alltså ja... åter till filmen; Jag ska se klart fanskapet ikväll och kommer sitta och klappa händer och vara helt begeistrad <--- eeeh... eller hur stavas det!?

Sett rätt mycket film det senaste förövrigt, ett axplock;

Zombieland - Camversion då den är jättejättefärsk och inte finns på dvd ännu. Kanonfilm! Satt klistrad och skrattade massvis och tyckte att det nog var en av de bästa zombiefilmer nånsin!

The Haunting of Seacliff Inn - Ja... alltså, ibland tankar man hem filmer på måfå för att det liksom låter lovande. Lite spöken och läskigheter och sånt liksom, jättetufft tycker jag. Men detta var nog bland det värsta jag sett på ett bra tag. Kan likna filmen vid en novell i en Allers-tidning typ. Det läskigaste som hände i filmen var när en farbror fick en elstöt, och DOG INTE ENS! Skämmes på er moviemakers!

In Dreams - Sett förut, tvungen att se igen... och igen... och igen... Fy fan vad jag älskar den filmen. Dels för att filmmusiken är så fruktansvärt jävla träffsäker, sen så är Annette Bening huvudrollsinnehavare och alldeles sjukt bäst. Hon är bäst. Bäst. Ja. BÄST! Filmen är baserad på en bok som jag också är förtjust i, men inte liknar filmen det minsta... typ. *s* Doll's Eyes av Bari Wood. Vi alla som tycker om övernaturligheter - läs boken! Se filmen!

Seventh Moon - Amy Smart i skräckfilm quelle surprise... tsssk. Det var en mycket dålig film som utspelar sig i Kina, och den här bruden och hennes man (som är kines då) är där på smekmånad och hamnar i en trasslig sits när deras chaufför rätt som det är kör vilse mitt ute i ingenstans och lämnar dem sittandes i bilen. Det blir otäckt rätt som det är, och vad exakt som hände kan jag inte berätta för jag tog hörlurarna ur öronen och tittade upp i taket under den scenen. Så river det nygifta paret iväg utan sin chaufför och stöter på en man som är blodig och långhårig och kines... och så blir de jagade av äckliga vitmålade kineser som ska föreställa demoner eller så. Och det hela slutar med att maken blir tagen av dem och förvandlas till en av dem, och så en jättefin soluppgång och så var filmen slut. Totalt meningslöst.

onsdag 7 oktober 2009

Här är jag.

Lite småvåt i håret, och rätt schleten'... Det är alldeles för tidigt på morgonen för mig, men jag ska inte sova mera nu. Jag ska till Jill sen, och har verkligen lovat migsjälv att göra detta också. För häromsistens så låg jag ju kvar hemma och tyckte världen var hemsk. Det skäms jag för. Det är liksom bara två steg bort dit i princip. Motiverar migsjälv idag på följande vis; Efter psykologbesök så går jag till Netto och köper mig en cola, som jag kan dricka till mina enchiladas jag ska laga ikväll. Tjipp tjipp!

Nytillskottet i familjen, Linus, ville vara med på ett litet foto så att omvärlden får se honom.
Så:

tisdag 6 oktober 2009

Linus.

Ja, vi har ett litet kärleksbarn jag och Mändi... Lilla Linus. Inte är han stor inte, men det är världens finaste lilla Linus och han ska sova hos mig inatt.

Tack Maria, för att du är så underbar emot mig. Du har det inte lätt nu, men ändå tänker du på mig och förgyller min vardag. Du är fantastisk på alla sätt, och jag älskar dig så mycket att jag nästan spricker.